От 21:00 ч. днес БНТ 1 ще излъчи дългоочакваният премиерен епизод

...
От 21:00 ч. днес БНТ 1 ще излъчи дългоочакваният премиерен епизод
Коментари Харесай

Новият сериал на БНТ – „Вина“ – с премиера днес - Култура

От 21:00 ч. днес Българска национална телевизия 1 ще излъчи дълго чаканият премиерен епизод на сериала. Продукцията е част от филмопроизводството на публичната телевизия.

В фамилната история на феновете ще видят преплитането на две съществени тематики – виното и виновността.



Сюжетът споделя за млад мъж на име Филип (Владимир Зомбори), заставен след гибелта на вуйчо си да загърби видимо подредения си живот в Съединени американски щати, с цел да се върне за малко в България, акредитиран от майка си да продаде винарната на починалия й брат. Много скоро лозята, хората и своенравната еноложка на избата – Елина (Елена Телбис) го очароват и той трансформира фамилните проекти. Вместо да продава, Филип взема решение да възроди винарната, само че активите ѝ са отчайващи – задължения, залежали бъчви и служащи, които скоро ще останат на улицата. Само Елина може да го измъкне от кашата, само че татко ѝ, ръководителят на общинския съвет Андрей Бончев (Михаил Билалов), има други планове за избата. Непримирим с новите условия, Филип търси локални съидейници, а оставането му за неопределен срок в България изостря връзките със брачната половинка му Марта (Кристина Верославова). Войната сред Филип и Андрей Бончев се разраства, загрубява и заплашва не един живот. Оказва се, че връзката сред фамилиите на Филип и Елина имат корени, по-дълбоки и здрави даже от тези на лозите. Тайни и виновност от предишното са напът да провалят всичко.

Режисьор нa продукцията е Виктор Божинов, а сюжетът е на Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова, по концепция на Симон Еди Шварц. Режисьор по монтажа е Нина Алтърпърмакова, композитор Петър Дундаков, винен съветник Вили Гълъбова и оператори са Калоян Божинов и Георги Гвоздев. В сериала вземат участие Владимир Зомбори, Михаил Билалов, Елена Телбис, Кристина Верославова, Параскева Джукелова, Герасим Георгиев – Геро, Силвия Лулчева и Светлана Янчева.

Сериала може да гледате всеки четвъртък от 21:00 ч. по Българска национална телевизия 1.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР